Duurzame warmte

Om uw warmtewensen zo duurzaam mogelijk uit te kunnen voeren, hebben wij moderne technieken in huis gehaald.

Warmtepomp

Tegenwoordig zijn er lucht- waterwarmtepompen, deze kunnen de warmte uit de lucht halen. De aanschaf van een warmtepomp betekent in de meest gevallen een forse investering. Een warmtepomp is duurder dan een CV-ketel en voor een goede prestatie moet deze gecombineerd worden met vloer- of wandverwarming; radiatoren zijn minder geschikt. Kortom, een warmtepomp is een uitstekende manier van duurzaam verwarmen, mits de installatie en het gebouw goed op elkaar afgestemd worden. Dit vraagt om een integrale aanpak. Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Voor het onderhoud van uw Warmtepomp kunt u een mail sturen naar onderhoud@jongsma-assen.nl.

Vloerverwarming

Voor de beste werking van uw warmtepomp raden wij aan om dit te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming is een uitstekende manier om uw huis te verwarmen. Uw kamertemperatuur is makkelijk te regelen. Daarnaast is het een mooie, onzichtbare én zuinige manier van verwarmen. Verwarmen door middel van vloerverwarming werkt op een lagere watertemperatuur dan d.m.v. radiatoren. Daardoor vergt het minder energie.

Zonnecollectoren en -boiler

Wij verkopen zonnecollectoren die de energie van de zon zo efficiënt mogelijk omzetten naar warm water. Dit warme water wordt opgevangen in een buffervat: de zonneboiler. De collector kan op een schuin dak tussen de pannen geplaatst worden of op een plat dak op een frame gemonteerd. Dit betekent dat vrijwel ieder huishouden gebruik kan maken van zonne-energie. Optimaal is, dat het collectoroppervlakte op het zuiden gericht is, onder een hoek van 37 graden ten opzichte van het horizontale vlak. Informeer voor de beste opties.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de toekomst. Zon en wind zijn altijd voorradig. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht. Uw zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit. Daarnaast zijn zonnepanelen ook goed voor uw portemonnee. De investering heeft u na een aantal jaren terugverdient en uw energierekening wordt een stuk lager. Informeer bij ons voor de beste optie voor uw dak.

Elektra

We kunnen alle elektrotechnische werkzaamheden verrichten. Een nieuwe meterkast of een groep erbij, complete renovatie, aanpassingen voor een nieuwe keuken, of bijvoorbeeld gewoon een nieuwe dimmer, hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u altijd bellen of mailen, u vindt onze gegevens op onze contactpagina.

– Laadstation

Elektrische auto’s worden steeds meer verkocht. Een laadstation is daarbij noodzakelijk. Een laadstation kopen en laten plaatsen is een grote investering. Op lange termijn zullen de voordelen opwegen tegen deze kosten. Elektrisch rijden is namelijk goedkoper dan een benzine of diesel auto. Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u altijd bellen of mailen, u vindt onze gegevens op onze contactpagina.

Waterontharders

Waterontharders halen het kalk uit het water. Dit water is beter voor uw apparatuur, sanitair en wasgoed en u hoeft minder chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Ook voor waterontharders kunt u bij ons terecht. Informeer naar de mogelijkheden.

Overige werkzaamheden:

Verder verzorgen en onderhouden wij al uw overige installatiewerken, zoals o.a. keukenaanpassingen. Bel- of mail ons voor de mogelijkheden.